Tenisul feminin este predispus la surprize, însă când vine vorba despre sezonul pe iarbă și Wimbledon există un singur lucru care nu se schimbă: Wilson câștigă. Mai exact, în ultimele zece ediții de la All England Club, de nouă ori s-au impus jucătoare care folosesc rachete ale producătorului american. Excepția ultimilor ani: franțuzoaica Marion Bartoli, cea care a câștigat titlul în 2013 cu o rachetă fabricată de Prince.
În general, Wilson este producătorul numărul unu de rachete de tenis. În ultimele 20 de sezoane, de-a lungul a 78 de turnee de Mare Șlem, Wilson a înregistrat la simplu feminin 47 de victorii. Asta și pentru că toate cele 23 de titluri ale Serenei Williams au fost obținute cu o astfel de rachetă americană. La fel – succesele surorii mai mari, Venus (7), și titlurile belgiencei Justine Henin (7). Mai punctează spectaculos în ultimii ani și dublele bielorusei Azarenka și ale cehoaicei Petra Kvitova, însă americancele au monopol, cu 30 victorii pentru surorile Williams și trei victorii pentru Lindsay Davenport. Jelena Ostapenko, Flavia Pennetta și Steffi Graf (cu ultimul titlu al carierei, la Roland Garros) – completează „panoul de onoare” pentru Wilson.
3 „Grand Slam”-uri a reușit Wilson în tenisul feminin, sportivele aflate sub contract cu această firmă câștigând toate cele patru turnee de Mare Șlem ale sezonului în 2003, 2007 și 2015
În topul celor mai de succes producători de rachete pentru tenisul feminin al ultimilor 20 de ani, Babolat își adjudecă locul doi (9 trofee distribuite echilibrat între US Open – 4, Roland Garros – 3 și Australian Open – 2, însă are zero victorii la Wimbledon). Rachetele Prince completează podiumul, cu opt trofee, iar Yonex este pe patru, cu șapte trofee, Head – pe cinci, cu exact cinci trofee, iar Dunlop punctează de două ori, prin victoriile lui Amelie Mauresmo.
Singura marcă de rachete care a înregistrat mai multe victorii la Wimbledon în ultimele două decade, prin sportivele sale, a fost o altă firmă producătoare de echipament de pe peste Ocean, Prince, fondată în 1970 de Robert McClure, un tip din Princeton. Novotna (1998), Șarapova, la debut (2004) și Bartoli au spart monopolul Wislon la Wimbledon. Outsider-ul Dunlop a înregistrat un succes-miracol în 2006.
„Racheta Wilson, în general, răsplătește jocul agresiv, mai drept, mai tăios, ca cel de pe iarbă. După cum se vede, toate jucătoarele care au câștigat în ultimii ani au acest tip de joc. Racheta este o extensie a brațului jucătorului și se pare că este o combinație foarte bună pentru iarbă. Cu toate că în ultimii ani Wilson a diversificat tipul de rame și pentru jocul cu mai mult lift, în general, Wilson a făcut rachete cu rama subțire, care favorizează jocul mai agresiv, mai direct”, Alex Pop-Moldovan, antrenor de tenis, colaborator al lui Florin Mergea
Studiu de caz: 2014, „anul Wilson la Wimbledon”
Anul celei mai mari performanțe recente a tenisului românesc în proba de simplu de la Wimbledon – semifinala Simonei Halep, a fost unul de pus în ramă pentru producătorul de echipament sportiv, o anihilihare generalizată a concurenței. O analiză Tennis Now scoate la iveală faptul că Wilson a fost furnizorul de rachete favorit pe tabloul principal atât la feminin, cât și la masculin, a înregistrat câte 45 de victorii pe main draw în ambele probe – cele mai multe între furnizorii de rachete, a avut cei mai mulți reprezentanți în optimi – atât la feminin, cât și la masculin, iar căpșuna de pe tortul cu frișcă a fost reprezentată de faptul că, per total, Wilson avea sub contract trei dintre cei patru finaliști în ambele probe.
Grigor Dimitrov, Milos Raonic și Roger Federer (învins în set decisiv în finală de Djokovic) și respectiv Simona Halep, Lucie Safarova și Petra Kvitova (campioană după o finală cu Eugennie Bouchard, reprezentantă Babolat) au format „final 6”-ul Wilson.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER